Viikonlopun ruskavaellus UKK-puistossa 20.-22.9.2019 Kiilopää-Suomunruoktu-Kotaköngäs- Lankojärvi-Rautulampi-Kiilopää

Ruskavaellus Kiilopää-Suomunruoktu-Kotaköngäs- Lankojärvi-Rautulampi-Kiilopää

Kiireinen syksy ei antanut mahdollisuuksia pidempään Lapin ruskaretkeen, mutta syyskuun puolivälin jälkeen tarjoutui mahdollisuus junareissuun Rovaniemelle ja sieltä kolmen päivän reissu bussilla Kiilopään maisemiin.



Yöjuna ja bussi ovat mukavasti synkroinoitu toisiinsa, joten matka on mutkaton toteuttaa. Töiden kanssa oli myös siinä määrin kiire, että juna ja bussi mahdollistivat myös melkoisen hyvin työaikaa ja samalla kun muut siirsivät minut pohjoiseen, myös työasiat edistyivät. Se on junan ja bussin etu.

Kotaköngäs
Tällä kertaa matkassa olin vanhemman poikani kanssa. Alun perin pikkuneidin piti tulla mukaan myös, mutta samaan viikonloppuun osui Voimisteluliiton leiri. Hetki pohdittiin, että siirretäänkö, mutta päädyttiin lähtemään sitten kaksin. Reitiksi valikoitu Kiilopää-Suomunruoktu-Kotaköngäs- Lankojärvi-Rautulampi-Kiilopää, 2 yötä yht. 57 km.




Kiilopäällä oli todella talvista eikä ruskasta tietoakaan. Luulimme, että olemme liian myöhään ruskaa katsomassa. Suomujoen varret yllättivät todella upeilla ruskamaisemilla, vaikka tunturialuilla oli jo talvista. Pakkasta oli aamulla -8, päivällä -4-+4. Vesistöjen ylitykset oli raikkaita, onneksi vedet oli suht alhaalla. Ei nähty ketään poluilla ensimmäisen 4 km jälkeen vasta kun taas palattiin ihan lähelle Kiilopäätä. Mukava pikkureissu, pientä ensiapua alati kalvavaan Lapin-ikävään. Nyt bussissa kohti Rovaniemeä ja sieltä junaan.
Lankojärvi


Kotaköngäs



Lankojärvi