Syyslomavaellus Pallakselle 15.-18.10.2018

Syyslomavaellus Pallakselle 15.-18.10.2018

Lyhyt syysloma antoi mahdollisuuden pikaiseen pohjoisen reissuun. Työpäivän jälkeen Joensuusta lähdettiin kohti pohjoista (edellinen ilta oli vietetty kodassa Joensuun lähellä ja yö nukuttiin Hiacen takaluukussa kodan lähellä). Suunnaksi jälleen Pallastunturin maisemat. Matkassa mukana Kati ja Marko.

Iltasella saavuimme autolla Pallaksen kulmille ja päädyimme jäämään ensimmäiseksi yöksi Pallaskotaan. Keli oli nollan molemmin puolin ja kodassa oli hyvä nukkua, joskin on sanottava, että Pallaskodan penkit ovat vähän liian kapeat nukkumiseen ja kaikkein miellyttävintä nukkuminen ei ollut.
Yöllä oli komeat revontulet, joista valitettavasti vain kännykällä otettu rääpäisy.





Aamulla lähdimme Pallashotellin kulmilta kohti Nammalakurua. Sää oli kertakaikkisen kaunis. Edellisellä viikolla Lapissa oli ollut täysi talvi, mutta viime päivien aikana suurin osa lumesta oli sulanut.



Tavoiteena oli pitää lounastauko Rihmakurussa ja niin tehtiinkin. Siellä tauko venähti suunniteltua pidemmäksi,
mutta sen jälkeen hyvn ravittuna kohti Nammalakurua. Matkaa sinne ei enää ollut kuin muutama kilometri.





Nammalakuruun tullessa olo oli kuitenkin niin virkeä, että päädyimme jatkamaan kohti Hannukurua, jonne Pallakselta kertyi matkaa yhteensä noin 30 km. Matka sujui leppoisasti ilman hankaluuksia, ajatus kohta koittavasta Hannukurun saunasta piti mielen virkeänä.

Hannukurussa autiotuvissa oli runsaasti porukkaa. Ensimmäisessä tuvassa käytiin ja siellä oli myös koiria, joten allergisina oli selvää, ettei sinne jäätäisi. Toisen tuvan ovelta jo kuului huuto, että tämä on täynnä, joten suunnattiin sitten katsomaan, josko kodasta löytyisi kiva nukkumapaikka. Siellä ei ollut ketään ja laitettiin hitaalla kaavalla ruokaa ja chillailtiin ja nautittiin olosta. Mukava raukeus pitkän päivän jälkeen.

Sen jälkeen, kun oltiin jo nukahdettu, kotaan tuli varaustuvan puolelta porukkaa paistamaan makkaraa, mutta väsy oli niin kova, että unet vain jatkui, vaikka olisi ollut mukava hetki seurustella muiden kanssa. Todella mukava oli kodassa nukkua pikkupakkasessa.

Aamulla matka jatkui kohti Sioskurua. Hyvä lounas siellä. Jotenkin taas taivallus oli tuntunut mutkattomalta ja päädyimme jatkamaan saman tien kohti Hettaa. Matkalla Pyhäkeron kohdassa selvittelimme taksikyytiä hakemaan meitä Hetasta Pallakselle, jossa auto odotti, ja se järjestyikin. Pyhäkeron tuvalla pidettiin pikku tauko. Siellä oli nuoria aloittamassa vaellusta ja mukava oli tovi rupatella.

Pallakselle taksissa matkatessa tuli mieleen, että kylpylä maistuisi, joten suunnaksi voisi ottaa Levin. Meillä olisi vielä ajan puitteissa mahdollisuus yhteen yöhön jossakin ja päädyimme varaamaan Hotelli Levitunturista huoneen, minne olisi mukava mennä kylpylässä käynnin jälkeen nukkumaan. Kylpylä teki hyvää, mutta hotelliyötä molemmat kaduimme. Kumpikin meistä heräsi yöllä rajuihin allergiaoireisiin ja vähältä piti, ettemme kantaneet peittoja Hiacen takaluukkuun ja menneet hotellin pihassa autoon nukkumaan. Aamu kuitenkin tuli näinkin, mutta päätimme, että jatkossakin ensisijassa nukumme muualla kuin hotellissa.

Aamulla nokka kohti etelää. Kiva pikainen pyrähdys pohjoiseen; vahvasti elossa. Ja kiva kun on seuraa ihmisestä, jonka mielestä on mutkatonta ajaa yli 1000 km suuntaansa kahden vaelluspäivän takia, ja joka nukkuu mielellään kodassa tai Hiacen "takaluukussa" eikä pelkää pakkasta tai räntäsadetta