Repovesi SUOMI 100-vuotta vaellus 6.-8.12.2017


100-vuotiaan Suomen kunniaksi suunnattiin Repoveden kansallispuistoon tavoitteena kolmen päivän vaellus 5.-8.12.2017. Vähän ennen reissua kävi ilmi, että pe 7.12 pitäisi olla reilun 300 km:n päässä työpaikkahaastattelussa. Hetken mietittiin, että peruutetaanko reissu. Päädyttiin, että mennään silti ja tehdään Repovedeltä kesken retken perjantaina päiväreissu työhaastatteluun.
Oltiin varattu Kuutinkämppä, minne noin 3 km kävely parkkipaikalta. Käveltiin ensin sinne ja jätetiin rinkat sinne ja lähdettiin sitten erikseen retkeilemään maastoon. Tehtiin 4 tunnin lenkki maisemia ihaillen.



Seuraavana päivänä oli syytä herätä varhain, kävelimme autolle, autolla jakkupuku päälle ja 4 tunnin ajo edessä. Työpaikkahaastattelu meni hyvin (sain myöhemmin tietää saaneeni paikan) ja ajo takaisin samalle parkkipaikalle, jakkupuvun vaihto vaellusvaatteisiin ja pieni vaellus Kuutinkämpälle, jossa saunaan ja toinen yö.

Sää oli muutaman pakkasasteen puolella, lunta oli 5-10 cm. Keli oli sellainen sinisen hämärä, aurinko pilkisti välillä, mutta pääsääntöisesti pilvistä. Ensimmäinen yhteinen vaellus Markon seurassa.

Liikkuminen jäi työhaastatteluesteen vuoksi vähiin tällä reissulla, mutta hieno käynti oli siitä huolimatta. Hieno Suomi, onnea Suomi 100 v.